Програма на турнирот

 

Во склоп на овој настан ќе се реализираат: 

  • Едукативни тениски работилници кои се неопходни за подигнување на спортскиот дух и свест кај малите играчи и нивните тимови

- за малите играчи "Стани денес малку подобар играч од тоа што беше вчера" 
- за родителите "Разговараме и размислуваме за тенисот на нашите деца заедно" 
- меѓународен собир и состанок на тренери
- за малите играчи "Свесноста за менталната состојба во мечот те води кон победа, Леле што ми е ?!?!"

  • Општи тематски едукативни работилници

- Еколошка работилница за будење на свеста за значењето на природата и здравиот амбиент за живот. 
- Креативна работилница

  • Промотивни тениски активности

- промоција на детски тенис на познати локации во Општината (планирани три) во периодот од 8 до 10 мај кои ќе бидат најава и увертира за настанот 
- промотивен материјал
- прес конференција
- Roll model, тениски шампион и спортист за пример на сите
- медиуми и социјални мрежи
- web страна

  • Промоција на Општината и Градот

- прошетка до Милениумскиот крст (наменета за гостите)
- организирано разгледување на знаменитостите на градот (наменето за гостите) 

  • Промоција на пријатели и спонзори на настанот

- штандови во кругот на клубот каде ќе се играат турнирите
- работилници 
- поставување на лого на web, промо материјали, брендирање на позиции во кругот на клубот и поединечни активности од настанот или брендирање на целиот настан

  • Забава

- Свечено отварање и Players party (забава која е стандард за сите тениски турнири вклучувајќи ги и најголемите) 
- проекција на документарни и играни филмови, со мотивациска спортска тема 
- тимски игри со натпреварувачко забавен карактер