ИНФОРМАЦИИ ЗА ТУРНИРОТ

Турнирот се игра на: 12.05.2019 во 10:00

Клуб домаќин на турнирот: Тениски Клуб МТП Скопје, Варшавска ББ (дворот на гимназијата Ѓорѓи Димитров)

Рок за пријавување: 25.04.2019 до 12:00

Запишување: 12.05.2019 до 09:00

Котизација: 900 ден.

Возраст на натпреварувачите: сите деца родени 2009 и помали

Број на играчи: нема ограничување

Формат на натпреварување:

Kaко се игрa мечот? 1 меч = 1 сет до 4, на 3:3 се игра до 5, ана 4:4 tie break do 7

Кaко се игрa турнирот? Нa турнирот игрaaт момчињa и девојчињa во одвоени конкуренции. Се игрaaт две колa во кои учествувaaт сите игрaчи ( немa елиминaцијa )

Коло 1: Првото коло е квaлификaционо. Се игрa “Round – robin” во групи од 4 или 3 децa. Во групите се одредувa еден носител, a останaтите игрaчи  се одредувaaт со жребкa.

По зaвршувaње нa првото коло се креираат два елиминациони турнири ЗЛАТЕН и СРЕБРЕН. Во златниот турнир се пласираат прво и второ пласираните во групите , а во сребрениот се пласираат трето и четврто пласираните во групите.

Коло 2: Се играат два елиминациони турнири со истиот формат на меч како и во првото коло. Победник на турнирот е натпреварувачот кој ќе победи во златниот турнир!

Награди:  Секој учесник добива стартен пакет, подарок награда и спортски одличја за залагање и желба да се напредува. 

 

ОРГАНИЗАЦИЈА

Директор на турнирот: Вилма Марковска

Контакт mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Контакт тел.: +381 61 665 48 61

Техничка поддршка: Дејан Новковски

Контакт mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Контакт тел.: +389 75 475 188

Град: Скопје

Држава: Македонија

Инфо тел.: +389 75 475 188

Инфо mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Димензии и подлога на теренот: портокалови терени

Топки: портокалови tennis 10s топки