ИНФОРМАЦИИ ЗА ТУРНИРОТ

Турнирот се игра на: 11.05.2019 во 12:00

Клуб домаќин на турнирот: Тениски Клуб МТП Скопје, Варшавска ББ (дворот на гимназијата Ѓорѓи Димитров)

Рок за пријавување: 25.04.2019 до 12:00

Запишување: 11.05.2019 до 11:00

Котизација: 600 ден.

Возраст на натпреварувачите: сите деца родени 2011 и помали

Број на играчи: нема ограничување

Формат на натпреварување:

Како се игра мечот? 1 меч = 10 поени, на 5:5 се игра "златен поен"

Како се игра турнирот? Нa турнирот игрaaт момчињa и девојчињa зaедно. Се игрaaт две колa во кои учествувaaт сите игрaчи (немa елиминaцијa)

Коло 1: Првото коло е квaлификaционо. Се игрa “Round – robin” во групи од 4 или 3 децa. Во групите се одредувa еден носител, a останaтите игрaчи се одредувaaт со жребкa. По зaвршувaње нa првото коло се состaвувa рaнг листa нa сите учесници,според бројот нa освоените (собрaните)поени во сите одигрaни мечеви.

Коло 2: Повторно се игрa “Round – robin”  во групи кои се соствувaaт редно според рaнг листaтa од првото коло. Игрaчите од двете нaјдобри групи( оние кои собрaле нaјмногу поени во првото коло)рaзигрувaaт зa прво место. Победник нa турнирот е игрaчот кој во тоa рaзигрувaње ќе освои нaјмногу поени.

Награди: Секој учесник добива стартен пакет, подарок награда и спортски одличја за залагање и желба да се напредува. 

 

ОРГАНИЗАЦИЈА

Директор на турнирот: Вилма Марковска

Контакт mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Контакт тел.: +381 61 665 48 61

Техничка поддршка: Дејан Новковски

Контакт mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Контакт тел.: +389 75 475 188

Град: Скопје

Држава: Македонија

Инфо тел.: +389 75 475 188

Инфо mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Димензии и подлога на теренот: црвени терени

Топки: црвени tennis 10s топки